Ukrainian English German Polish

У Первомайському політесі в цьому році аншлаг! Шістсот п’ятдесят студентів-першокурсників переступили поріг коледжу та інституту – триста тридцять пішли навчатися до коледжу, триста двадцять – оволодіватимуть азами вищої освіти.

Окрім усього, в цьому році в Первомайському виші вперше здійснено набір на магістратуру. Із ста ліцензійних місць усі сто заповнені! Так що чутки про закриття навчальних закладів дещо перебільшені.

Безумовно, ніхто не говорить, що проблем немає. Вони є скрізь. Не обходять вони і наші навчальні заклади. Але, як і всі українські освітяни, працівники первомайської політехніки очікують на прийняття закону «Про освіту». Всі слідкують за подіями і, напевне ,знають, що на наступному тижні Міносвіти має внести до Верховної Ради новий законопроект про освіту. До речі, політики вже назвали його революційним. Він передбачає 12-річне навчання в школі, конкурс на посади директорів навчальних закладів та зарплати вчителям від 6 тис. грн.

Та це – попереду, поки що маємо старт нового навчального року і Першовересень у всіх навчальних закладах України.

У Первомайському політесі традиційно цей день проходить святково та креативно. Цього року першовересневий день запам’ятається студентам презентованою підковою на щастя та студентськими екіпажами, що відправилися вшановувати пам'ять наших воїнів на двоколісних залізних конях, гарними вокальними даними старшокурсників та настановами першокурсникам.

Не можна не сказати й про кураторські години, які в цьому році були присвячені темі європейських цінностей та питанням євроінтеграційних процесів. Студенти з задоволенням поспілкувалися на тему, з чим ми та як йдемо в Європу , висловивши з цього приводу свою точку зору.

Словом, великий освітній механізм запустив свою роботу. Хочеться, щоб він у цьому році був плідним, насиченим та врешті-решт реформованим! Бо від цього залежить життя багатьох навчальних закладів, в тому числі й наших!

Наталія Клименко