Ukrainian English German Polish

Саме під такою назвою й у формі ток-шоу пройшли випускні урочистості  у Первомайській філії НУК ім. ад. Макарова, яка з минулого року змінила свій звичний статус з політехнічного інституту на філію. Традиційно випускний захід у Первомайській політехніці проходить в останній день червня і ставить крапку усьому навчально-науковому процесу в житті випускників. Цьогоріч свято  проходило на базі міського центру дозвілля та культури ім. Є. Зарницької, яку люб’язно надало вишу  Первомайське управління культури.

       

У 2018 році філія випускала 86 бакалаврів економічної та інженерної науки за різними спеціальностями. Це переважено економісти, бухгалтери, теплоенергетики, інженери, підприємці та комп’ютерники,  які, незважаючи на скрутні часи в державі, продовжують користуватися попитом на ринку праці.

 Оскільки виш має безпосереднє відношення до кораблебудування, то  символічно, що на випускниках філії красувалися морські гюйси, що додало святу певного шарму й світлого настрою.

         На захід прибули ректор Миколаївського  національного університету  кораблебудування ім. ад. Макарова Євген Трушляков, проректор з наукової роботи Сергій Слободян, мер міста Первомайська Людмила Дромашко, голова Первомайської райдержадміністрації Володимир Вовк, директор Первомайського коледжу Тетяна Костюкова, педагогічно-науковий колектив Первомайської філії, самі випускники,їхні батьки та рідні.

Очолив урочистості директор філії Сергій Доценко, який з гордістю відзначив традиції вищої школи у Первомайську, що народжені саме  студентським та викладацьким колективом політехніки.

Загалом, первомайська політехніка – це  не лише фаховий навчальний процес, це  цілий науковий всесвіт,  де проводяться наукові конференції та семінари, тренінги та фестивалі, де розвивається студентське самоврядування, де студенти набувають міжнародних навичок комунікації та  професійних якостей, де налагоджено міжнародну роботу, де народжуються нові ідеї, реалізуються нові проекти та вшановуються традиції.

 

         Випускні ж традиції мають свої корені, сере яких відзначення червонодипломників та активістів. Це найбільша гордість вишу! В цьому році троє студентів отримали червоні дипломи. Це Олександр Стоцький, Андрій Хаджилій та Марія Музика. Документи про фахову освіту їм вручали ректор університету Євген Трушляков та міський голова Людмила Дромашко. Вони ж удостоєні й  грамот за активну життєву позицію.

         Відзначено високими грамотами в цьому році й викладачів філії, серед яких переважно науковці та фахівці з багатолітнім стажем роботи. Це викладачі кафедр економіки та підприємництва, соціально-гуманітариних дисциплін, технології машинобудування та теплоенергетики, ДВЗ Лілія Філіпішина, Наталія Мігай, Тетяна Букіна, Станіслав Маленний, Василь Будуров, заступник декана Сергій Анастасенко, Вікторія Нестеренко, Ігор Швець та декан інжерено-економічного факультету Ірина Жувагіна.

         Дипломи усім випускникам вручали завідуючі випускних кафедр Лариса Гришина, Олена Грищенко, Віктор Ошовський, куратори випускних груп  Олександр Урсуленко, Наталія Гавриленко та директор філії Сергій Доценко.

Особливим подарунком був відзначений сам директор Сергій Доценко за професіоналізм, відданість праці, ентузіазм та за сприяння усім проектам. Це символічний штурвал від корабля, яким він уміло управляє уже багато років поспіль.

Щодо традицій, то в цьому році започатковано клятву випускників та символ носового прапору корабля  – гюйс.

Хотілося б відзначити й насиченість урочистостей концертними номерами, серед яких були новоспечені студентські колективи – вокальний гурт «Політехнік» у складі Дмитра Подуфалова, Ярослава Білоуса, Максима Насипайка та Єдуарда Болгаріна та хореографічний колектив «Молодість», сформований на базі першого та другого курсів. Це справжній свіжий подих від студентської молоді.

Професійно виступили хореографічні та вокальний колективи центру культури та дозвілля «Натхнення, «Симфонік», «Карнавал», за що їм величезна подяка.

І особливі слова подяки вокалістці Катерині Пасічник, яка своїм виступом  не просто прикрасила захід, а й зачарувала свої голосом усіх присутніх.

 Кажуть – випуск удався на славу!

Ми вдячні усім, хто був причетний як до організаційних питань, так і самим учасникам святковостей!

Наталія Клименко