Ukrainian English German Polish

Днями в стінах філії пройшов круглий стіл на тему: «Міжнародне співробітництво. Виклики та перспективи». Обговорити питання міжнародної співпраці прийшли  секретар Первомайської міської ради Сергій Бондарчук, директор ПФ НУК Сергій Доценко,завідуючі кафедр філії Тетяна Букіна, Лариса Гришина, Наталія Козицька; викладачі філії - Лілія Філіпішина (депутатка міської ради), Ігор Швець, Наталія Гавриленко; завідуючий відділення «Двигуни та автомобілі» Федір Бельський, волонтерки із гуртка «Зелена аптека» станції юннатів, очолювані депутатом міської ради Валентиною Целіщевою, учасники міжнародного проекту «Крок в європейську спільноту» та  студенти філії. Загальну координацію здійснював відділ по роботі з молоддю та міжнародних програм.

Під час роботи круглого столу було розглянуто ряд важливих питань в напрямку можливостей міжнародної співпраці як серед педагогів, так і серед молоді. Зокрема йшлося про перспективи наукової співпраці та підписання міжнародного договору освітнього та наукового партнерства з Вільнюським університетом (Vilnius University) на найближчі п’ять років. Цю тему презентували секретар ради  Сергій Бондарчук та  депутатка міської ради Лілія Філіпішина.

Про можливості проходження міжнародної практики для викладачів та студентів говорили завідувачка кафедри «Обліку і економічного аналізу»  Наталія Козицька та фахівець відділення «Енергетичне машинобудування» Ігор Швець.

Ділилися досвідом своєї міжнародної співпраці  й учасники міжнародного проекту «Крок в європейську спільноту», які зовсім нещодавно повернулися з Болгарії. Студенти виокремили виклики, з якими їм довелося зіштовхнутися та розповіли про шляхи їх подолання. Також вони відзначили актуальність  даної тематики й готовність на перспективу брати участь у подібних проектах.

Підбиваючи підсумки роботи круглого столу директор філії Сергій Доценко наголосив на тому, що наші студенти є активними учасниками міжнародних  проектів і адміністрація готова іти їм на зустріч.  На перспективу у філії є напрацювання з Німеччиною, Болгарією, Чехією та іншими країнами.

Відділ по роботі з молоддю та міжнародних програм