Ukrainian English German Polish

В Первомайській філії НУК пройшла мистецька акція, присвячена українській примадонні Єфросинії Зарницькій. Подія відбулася напередодні народження актриси, 17 лютого.

На захід були запрошені місцеві дослідниці творчості Єфросинії Зарницької ( в миру Зіни Азгуріді) Тетяна Хмара, Антоніна Григоренко та творчі активісти Ірина Відмиш та Андрій Нестеров. Серед запрошених декан інженерно- економічного факультету Ірина Олександрівна Жувагіна, завідувачка гуманітарної кафедри Тетяна Вікторівна Букіна, викладачка- методистка Світлана Олександрівна Коритна, працівниці студентських бібліотек та студенти- першокурсники.

Під час зустрічі присутні дізналися про життєвий та творчий шлях Єфросинії Зарницької, її період життя у Первомайську та про дослідницькі роботи, які нині ведуться по встановленню захоронення актриси.

Гарним доповненням заходу став виступ Ірини Відмиш та Андрія Нестерова, у виконанні яких прозвучали пісні та читалися листи з щоденника актриси.

Наостанок зустрічі вирішили – зв’язатися з ОНУ ім. Мечникова, зокрема кафедрою класичної української літератури та дізнатися про дослідницьку роботу Петра Маркушевського й продовжити вивчати білі плями в історії життя української примадонни.  

Відділ по роботі з молоддю та міжнародних програм