Ukrainian English German Polish

Ось і завершив свою роботу щорічний конкурс-фестиваль творчо обдарованої молоді Первомайського політехнічного інституту та коледжу НУК ім. адмірала Макарова. Все начебто традиційно та планово, більше того – креативно та запально. Чого б іще бажати! Та ні, таки довершеності немає меж. Тож, вирішили цьогоріч нову родзинку додати. І зазвучав всесвітній студентський гімн, який придав святу академічності й особливої атмосфери. Та про все по-порядку.

Нагадаємо, що студентська ліра – це своєрідний іспит, який складають лише студенти-першокурсники і лише на свій перший День студента. Це виявлення творчо обдарованої молоді, виховання художньо-естетичної культури та стимулювання творчого самовдосконалення. А ще це виснажливі тижні підготовки, хвилюючі хвилини виступів та незабутні емоції. Це багато друзів, які ще донедавна були просто однокурсниками. Власне,це своєрідне шоу талановитих і креативних молодих людей, це свято творчості та патріотизму, молодості та краси, яке єднає всіх в одну велику родину та наповнює серця любов'ю до рідного краю та вірою щасливе майбутнє».

Та цьогорічна «Ліра» збила усіх з пантелику. Спочатку своєю організованою підготовкою, а потім вражаючими виступами. Такого ажіотажу та масовості у вузі не пам’ятають навіть викладачі-старожили. Було усілякого, пригадують вони, та щоб ось так з «Гаудеамосом» – уперше! 

Тож, ідея зі студентським гімном спрацювала й підняла дух на висоту. А там уже його підхопили першокурсники, креативність яких в цьому році аж зашкалювала. Окрім креативності й вишуканості, вразила й масовість. Групи в цьому році були органічними й єдиними. Як сказав директор інституту Сергій Доценко «перевершили самих себе».

Потрібно сказати, що першокурсники демонстрували свої обдарування у вокальному, хореографічному жанрах та художньому читанні, що підсилювалося елементами репу та біт боксу. Словом, вражали своїми талантами. І їм це удалося! А ще більше їхнім кураторам, бо ж у своїй більшості підготовкою своїх артистів займалися саме вони. 

А виступили оцінювало незалежне журі, до складу якого увійшли професійні вокалісти та хореографи. Головою журі було обрано Ганну Клопотовську, відомого в місті керівника дитячого гурту «Нерозлучні друузі». Визначитися щодо переможців за висловом голови журі було дуже складно, бо кожна група внесла в загальний настрій картини свою неординарність та певного роду егоцентричність. Та все ж таки, після непростого обговорення, журі зважилося на оголошення результатів. Спочатку були заохочувальні подяки, потім назвали кращих у певних номінаціях і лише укінці, тримаючи інтригу, оголосили переможців. Ними стали чотири групи – дві з коледжу – 151-П та 112-ОКС та дві інститутські – 10-ІМ та 12-ЕП. Всі вони отримали заслужені аплодисменти та шквал емоцій. 

 This album doesn't contain any items

Свято пісень, запальних танців та яскравих емоцій закінчилося, але воно повернеться наступного року навесні уже під час новоголошеного фестивалю-конкурсу у драматичному жанрі. Повернеться, щоб знову запалити нові імена на зоряному небосхилі політеху. 

Тож вітаємо усіх переможців та учасників фестивалю й бажаємо успіхів  на творчій ниві, нових звершень у наукових лабіринтах і щастя в особистому житті.