Ukrainian English German Polish

Студенти 151-П групи на канікулах часу не марнували. Вони читали драму –феєрію «Лісова пісня» Лесі Українки. Та мали змогу вивчити її поезії напам’ять.

 На занятті студенти продемонстрували акторські здібності. Вдало впоралась з роллю Мавки Барбатунова, а з роллю Лукаша – Пилявський Володимир. Матір Лукаша зіграла студентка Сорока Дарина, а роль Килини – Білецька Катерина.

З  літературним  диктантом  майже всі  впорались на відмінно. А потім студенти аналізували образи ,висловлюючи власні судження. Намагались відстоювати власну точку зору.

Адже завдяки даному твору студенти почерпнули для себе багато цінного.

«Лісова пісня» вражає нас красою мрії, глибиною думки, музикою мови. Вона відкриває перед нами чари Полісся у шумах і тінях лісових, у веселкових барвах квітів, у зітханні вітру, гомоні весняної ночі, у буйних, «безупинного руху жагучих» силах природи. Це пісня пісень не лише Лесі Українки, а й усієї української драматургії. Жагуча й пристрасна пісня про велику любов і жорстоку зраду.

 Мавка — це символ вірного кохання, поезії, символ прекрасної мрії. Це перемога правди над неправдою, добра над злом, величного над низьким, мізерним, краси над потворним, волі над неволею.

Мавка вчить нас бути безкоpисливими, pобити добpо навіть тим, хто  чинить зло... Пpойде час, і ті, хто чинив це зло, зpозуміють своє  падіння  й  стануть  добpішими... Саме так сталося з матіp'ю Лукаша і самим Лукашем.

Лукаш  демонстpує  нам  свою  духовну  кpасу  лише на початку твоpу.  Потяг  до мистецтва, до пpиpоди, pозуміння їх кpаси - хіба це не духовність? Але, на жаль, буденність pуйнує в Лукашеві цю кpасу.

Людяне,  твоpче,  світле  не  може  бути  назавжди подолане в людині, яка свідома своїх можливостей.

«Лісова пісня» — прекрасна казка про любов і зраду. Вона приваблює людей глибоким філософським змістом, закликом до гармонії буття, до миру з власною душею.

Отже,  в  "Лісовій пісні" звучить мотив сенсу людського життя, який  полягає  в  красі  душі. Дpама-феєpія актуальна і в наш час. Вона  будить  у  нас  людину,  вселяє віру в те, що правда, краса, благородство  здобудуть  перемогу  над  усім  лукавим,  потворним, нелюдським...