Ukrainian English German Polish

У Первомайську пройшли перші спільні весняні прибирання. Активну участь у толоці в цьому році взяла участь студентська молодь міста.

 

Всього було близько чотирьох сотень молодих людей. Зокрема, це представники усіх міських вишів – студенти Первомайського коледжу та політехнічного інституту НУК ім. ад. Макарова, медичного коледжу, медичного коледжу «Монада», ПФ «Університет сучасних знань» та професійно-технічного ліцею. Очолювані президентами студентських парламентів та викладачами, студенти вийшли на генеральні прибирання до міського парку культури та відпочинку «Дружба народів». До речі, студентство Первомайської політехніки очолив сам директор навчального закладу Сергій Доценко. Також свою молодь очолив і директор ППТ ліцею Олександр Кокоша.

Протягом трьох годин молоді люди приводили до ладу територію парку, яка після зими була надто захаращеною. Працювали злагоджено та дружно. Особливо хотілося б відзначити молодь ліцею, якій випала надто складна ділянка для прибирання, студентів університету сучасних знань, які вичищали територію біля дитячого майданчику, медичних коледжів,що працювали на центральних алеях парку, політехніки, яким досталася територія поблизу так званого кінотеатру та первомайського коледжу, що працювали біля дитячих атракціонів. Словом, роботи було достатньо і уся молодь достойно справилися з завданням, за що їм велика подяка.

Також хочеться відзначити і дорослих активістів, які посприяли в забезпеченні інвентарем та технікою. Це, зокрема управління ЖКГ (керівник Тетяна Троян)та керівники ПРАТ «Санта Украна» Євген Дирдін, Оксана Пастушок та депутат міської ради Володимир Вовк.

Вийшли на прибирання й окремі підприємці, торговельні точки яких розташовані на території парку.

Серед неприємних моментів – це відсутність депутатів міської ради, які теж запрошувалися до участі у весняній толоці та відсутність ініціативи з боку керівництва комунального підприємства «Міський парк, а також недостатня кількість прибиральної техніки. Саме через її відсутність не було можливості вивезти прибране сміття. Тож, попереду ще немало роботи, і не лише в плані наведення чистоти  у місті.

Відділ по роботі з молоддю та міжнародних програм ППІ НУК ім. ад. Макарова